A blend of socialpolitics….

“Όταν πέρυσι έπαιζαν τα λεφτά των ταμείων στα δομημένα ομόλογα, είχαμε μείνει άναυδοι. Καλά έφαγαν τα λεφτά των συνταξιούχων, λέγαμε, δεν είναι δυνατόν. Τώρα παρακολουθούμε αποσβολωμένοι την επιχείρηση του real estate. Αφού τελείωσαν τα λεφτά πουλάνε γη. Αν έχουμε καταλάβει καλά απ όσα παρακολουθούμε, από Χαλκιδική ως τη Θεσσαλονίκη, από την Κατερίνη ως το Λαύριο, το Γραμματικό, την Αθήνα, κόψανε την Ελλάδα σε οικόπεδα και την πουλάνε. Τι άλλο μπορεί να γίνει; Το επόμενο βήμα είναι να πουλήσουν και εμάς τους ίδιους σκλάβους.”

Αυτή είναι η εισαγωγή του editorial της Athens Voice από τον Φώτη Γεωργελέ της προπροηγούμενης εβδομάδας. Μου έκανε τρομερή εντύπωση. Αλλά πραγματικά αυτό συμβαίνει. Τελείωσαν τα λεφτά και άρχισαν να πουλάνε τη γη. Και μέχρι που είναι ικανοί αυτοί οι άνθρωποι να φτάσουν; Και κάπου εκεί αρχίζεις και αναρωτιέσαι: “Ποια είναι τα χαρακτηριστικά που θα σε χρήσουν έναν καλό πολιτικό, έναν καλό αξιωματούχο;” Μήπως τελικά ο Πλάτωνας στην Πολιτεία του είναι πολύ ονειρικός; Μήπως αυτός ο επαΐων είναι βγαλμένος από άλλο κόσμο, in a galaxy, far far away; Τόσα σκάνδαλα πώς να τα αντέξει μια μικρή χώρα σαν την Ελλάδα; Μια Ελλάδα που την κόβουν και την ράβουν στα μέτρα τους; Μια Ελλάδα που την έχουν αφήσει γυμνή και απροστάτευτη μέσα σε ένα κόσμο που φαντάζει τόσο απειλητικός και ξένος; Που οι παγκόσμιες οικονομίες έχουν έρθει upside down και που αρχίσαμε να στρεφόμαστε σε διαφορετικές οικονομίες της ανατολής; Μήπως τελικά αυτοί οι Κινέζοι θα μας σώσουν; Μήπως πρέπει να γίνουμε κι εμείς ρομποτάκια σε ένα αχανές πλήθος θυμίζοντας περισσότερο εργάτες σε μυρμηγκοφωλιές παρά άνθρωποι; Που βρίσκονται αυτές οι αναθεματισμένες απαντήσεις; Υπάρχουν απαντήσεις άραγε; Ή μάλλον, ποιο ήταν το πρωταρχικό μας ερώτημα; Μας θέλουν τυφλούς, άβουλους και χωρίς όνειρα, disposable materials για την κατάκτηση των δικών τους βρώμικων αισχρών και μαύρων ονείρων , που ο πρωταρχικός τους σκοπός είναι η κατάκτηση χρήματος χωρίς κανένα έλεος, χωρίς κανένα δισταγμό, κάνοντας μας να χάσουμε την δική μας και την δική τους ανθρωπιά…. Και κάπου εκεί, ανάμεσα σε όλα αυτά, υπάρχεις κι εσύ, κι εγώ και όλοι μας. Και ο καθένας μας ξεχωριστά προσπαθεί να ζήσει τη δική του ζωή, τα δικά του όνειρα, ή τουλάχιστον έτσι μας έχουν αφήσει να πιστεύουμε. Εκεί που ο σταρχιδισμός δίνει και παίρνει, φτιάχνει συνειδήσεις, πετάει όνειρα από τα παράθυρα και σκοτώνει ό,τι όμορφο υπάρχει μέσα στην ψυχή σου…. Ακόμα και οι “φωτεινοί” πατέρες της εκκλησίας είναι χωμένοι μέχρι το λαιμό μέσα στο βούρκο! Αρχίσαμε να μετατρεπόμαστε κι εμείς σαν αυτούς!!!!! Μόνο που εμείς είμαστε τα πιόνια τους, ο τελευταίος τροχός της αμάξης, ανθρωπάκια μιας χρήσης…

“Μετακινούμαι με ελικόπτερο για να εξοικονομώ χρόνο για προσευχή…” Εκτός των άλλων έχουν αποκτήσει να μη τι άλλο και θράσος! Σου το λένε ευθαρσώς πλέον, δεν σας υπολογίζω! Ο Εφραίμ και ο κάθε Εφραίμ που του έχουμε δώσει το δικαίωμα να κατσικώνεται πάνω στο σβέρκο μας και να μας προκαλεί με αυτόν τον τρόπο…. Να φύγουμε, να πάμε αλλού! Και που να πάμε; Παντού βρωμιά, τόση βρωμιά. Και τι περιμένετε τελοσπάντων να κάνουμε, να φτιάξουμε αυτά που με τόση απλοχεριά καταστρέψατε και ακόμα καταστρέφετε; Οι επόμενες γενιές έχουν επωμιστεί αυτό το αβάσταχτο φορτίο. Αλλά κάποτε πρέπει να γίνει και μια αρχή… Αλλά πώς να σώσουμε κάτι, εφόσον δεν μας δίνετε ένα υπόβαθρο, κάπου να στηριχτούμε, δυο χέρια, δυο πόδια και ένα ΜΙΣΟ μυαλό που μας έχετε αφήσει. Μάλλον δεν θέλετε να αλλάξει κάτι. Γιατί η φάρα αυτή έχει και απογόνους που θέλουν να συνεχίσουν το άξιο έργο τους!!!!

Από την άλλη, κανένας δε γεννιέται διεφθαρμένος, κανένας δεν γεννιέται με την πανουργία στο μυαλό του, κανένας δε γεννιέται τέρας! Όλοι είμαστε μια λευκή σελίδα που περιμένει να βρεθούν το μελάνι και ο γραφέας που θα γράψει πάνω μας. Όλοι ξεκινάμε την πορεία μας με αγνές προθέσεις και μεγάλα όνειρα γι αυτήν τη χώρα. Τι χαλάει στην πορεία; Το σύστημα σε μετατρέπει σε τέρας, αυτό το σαθρό σύστημα, που τελικά κοιτάζει μόνο την αυτοκαταστροφική του πορεία. Συμπέρασμα; Η εξουσία σε αλλοιώνει, σου δίνει δύναμη αλλά δεν σε αφήνει να την χρησιμοποιήσεις παραγωγικά, γιατί η σκέψη και μόνο να κάνεις κάτι τέτοιο σε ρίχνει στον καιάδα…. Και ποια είναι η λύση; Να στραφούμε στην αναρχία; Μπα, ούτε αυτή είναι η λύση που θέλουμε. Για να είμαι ειλικρινής δεν ξέρω ποια είναι η απάντηση και ίσως να μην μάθω και ποτέ.

Mε εκνευρίζουν τα σκάνδαλα. Όχι μόνο για ό,τι συμβαίνει. Αλλά και γιατί συνήθως αυτό που αποκαλύπτεται έχει στόχο να παραδοθεί ο πιο αδύναμος κρίκος για να διασωθεί το σύστημα, ώστε να συνεχίσει ανενόχλητο. Γι’ αυτό μιλάνε πάντα για πρόσωπα, για έναν δύο, πέντε υπουργούς, για κάποιους που παρανόμησαν και τους ακούμπησε ο εισαγγελέας. Έτσι ώστε να μη φανεί ότι η πραγματική παρανομία είναι η νόμιμη, είναι η ίδια η λειτουργία του συστήματος.» συνεχίζει ο κος Γεωργελές πιο κάτω και δεν έχει καθόλου άδικο.

Ευτυχώς όμως, υπάρχουν ακόμα και σήμερα, οι φωτεινές εξαιρέσεις σε όλη αυτή τη σαπίλα που κάποτε θα αναδειχθούν και αν δεν τους πετάξουν στο καιάδα, θα μπορέσουν κάποια στιγμή να μας ξελασπώσουν και να μας βγάλουν έστω και λίγο από το βούρκο που οικειοθελώς σχεδόν μπήκαμε και κυλάμε…. Τουλάχιστον έτσι θέλω να ελπίζω, γιατί ακόμα και αν μου τη στερούν πολλές φορές, υπάρχει ακόμα σαν σπίθα μέσα στην καρδιά μου. Μια ελπίδα ότι όλα κάποτε θα αλλάξουν. Κι ελπίζω αυτή η σπίθα να μην σβήσει, αλλά να φουντώσει και να κάψει τα πάντα. Μια νέα αρχή θέλουμε, μόνο που δεν έχουμε ξέρες, όλα είναι ακόμα νωπά και δεν πιάνουν φωτιά…. Άλλωστε, τα δάση καίγονται, όχι οι βάλτοι, σωστά;

Με συγχωρείτε εάν σας κούρασα. Ήθελα απλά να τα βγάλω από μέσα μου….

Yours faithfully,

H.Θ.

Y.Γ. από εδώ και πάνω πεινασμένη μου καρδιά, με χαρά και δάκρυα σε χορταίνω, από εδώ και πάνω δε ρωτάω άλλο πια τι ζητώ που πάω και ποιος να μαι, από εδώ και πάνω σταματώ τις προσευχές, από εδώ και πάνω δε ΦΟΒΑΜΑΙ! Πάντα διαχρονικός ο Αγγελάκας με το από εδώ και πάνω που δυστυχώς δεν βρήκα στο youtube….)

Advertisements

8 Responses to A blend of socialpolitics….

 1. Ο/Η iLiAs λέει:

  …για τα σκάνδαλα, καθολου εντύπωση στη χώρα της ρεμούλας…
  όσο για Αγγελακα..η αγάπη είναι πάντα διαχρονική 🙂

  Καλο σκ Λιάκο 🙂

 2. Ο/Η Darthiir the Abban λέει:

  Μμμμ δεν ξέρω αν τους ενδιαφέρει γενικά κάτι για εμάς, πέρα απ’ το να ακολουθούμε πειθήνια τις εντολές τους βεβαίως βεβαίως…

 3. Ο/Η Roamer λέει:

  Βλέπετε? Αυτό ακριβώς ήθελα να πω στο παραπάνω post…. Μας έχουν κάνει να χάσουμε την ελπίδα μας, το ενδιαφέρον μας, παρακολουθούμε τα δρώμενα αυτά και παραμένουμε αμμέτοχοι… Και δεν σας κατηγορώ, ούτε εσένα Liako ούτε εσένα Darthiir… Γιατί κι εγώ το ίδιο ακριβώς κάνω… Αλλά γεννιέται ένα γιατί ρε γαμώτο μέσα μου….

 4. Ο/Η askardamikti λέει:

  Τελικά η λύση είναι μία:
  Πρωθυπουργός ο Ιησούς Χριστός, υπουργοί οι δώδεκα απόστολη και 300.000 άγγελοι για δημόσιοι υπάλληλοι…

 5. Ο/Η iLiAs λέει:

  ..μα, για όλα αυτά εμεις φταιμε..εμείς τους ψηφίζουμε, εμείς κάθε φορά παθαίνουμε Altzheimer πάνω απο την κάλπη…επιτέλους να ξυπνήσουμε, να τους σιχτιρίσουμε όλους 🙂

  Να εισαι καλά Λιάκο 🙂

 6. Ο/Η Roamer λέει:

  Askar, αυτό τι ήταν; Η θεϊκή παρέμβαση πάνω στα πολιτικά συστήματα; Πρόσφατα διάβασα ένα πολύ καλό απότην El εάν υπάρχει Θεός και βλέπει όλα όσα συμβαίνουν στον κόσμο, θα είχε αυτοκτονήσει, η θα είχε φύγει για Τρέλες στις Σεϋχέλες, μαζί με τον Θωμά του γνωστού άσματος!!!!:P Όπως και να έχει, όμως, ένας από μηχανής Θεός θα έπρεπε να βρίσκεται πρόχειρος σε αυτήν τη χώρα!!!!

  Ναι ρε Liako, είναι και αυτό σωστό που λές, όντως εμείς φταίμε…. Αλλά δυστυχώς κάπου κι εμείς θα πρέπει να στηρίξουμε τις ελπίδες μας…. Όσο ανέλπιδο αυτό κι αν ακούγεται….

 7. Ο/Η Nemo λέει:

  Συνάδελφε τι κάνεις; Εγώ χάθηκα, μου λέιψατε και επέστρεψα στο νέο μου κήπο!
  Και φυσικά χάρηκα που σε ξαναβρήκα! Όσο για το ποστ σου… και που είσαι ακόμα! εμένα αυτό με τρομάζει το τι θα δούμε ακόμα!!!
  Μάκια πολλά Ηλία μου!

 8. Ο/Η iLiAs λέει:

  ..γεια σου Λιάκο με τα ωραία σου 🙂

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: